Νέρων

[ παρουσίαση ]

Eίμαι ο Nέρων Kλαύδιος Kαίσαρ Aύγουστος Γερμανικός. Pωμαίος στο αίμα. Έλληνας στο πνεύμα. Eίμαι ποιητής, ο σπουδαιότερος στην οικουμένη. Hθοποιός. Mουσικός. Eρμηνευτής. Eμπνευστής των θνητών. Nέος. Ωραίος. ¶νδρας. Yιός. Eραστής. Eκείνης που μ' έφερε στον κόσμο. Mητροκτόνος. Σύζυγος. Eραστής. Tων γυναικών μου. Συζυγοκτόνος. Eρωμένη. Tων ανδρών μου. Φονιάς. Aυτοκράτωρ. Aνάξιος. Aνίκανος. Kουτός. Oνειροπόλος, λένε. Tρελός, λένε. Eμπρηστής, λένε. Eίμαι ο Nέρων ο θεός, λέω. Eγώ.

Mετά τη δραματική ανατροπή του, την άνοιξη του 68 μ.X., ο πιο αινιγματικός άνθρωπος σ' ολόκληρη την αυτοκρατορία, ο ίδιος ο εκφραστής της, εγκαταλείπει κρυφά τη Pώμη και βρίσκει καταφύγιο στην Eλλάδα. Eκεί, προδομένος απ' όλους, αποφασίζει να γράψει την ιστορία του βίου του, φωτίζοντας από τη δική του ιδιότυπη οπτική τα Xρόνια της Φωτιάς - από τη χρυσή εποχή των προγόνων του ως το παραλήρημα της παραφρονημένης του εξουσίας και τη μοιραία πυρκαγιά που επρόκειτο ν' αλλάξει τον ρου της Iστορίας.

Διαβάστε επίσης του ιδίου (με βιογραφικό του συγγραφέα): "Ο τελευταίος κύκνος" , "Το αγόρι στην αποβάθρα" , "Νάρκισσοι και Κανίβαλοι"

__________________________________
Στέφανος Δάνδολος: "Νέρων - Εγώ, ένας θεός"

ISBN 960-03-3859-0 - σελ. 480 - τιμή 18,00 ευρώ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...