Η τρίτη αλήθεια

[ παρουσίαση ]

Στο βιβλίο αυτό, την «Τρίτη αλήθεια», ξετυλίγεται μέσα από την -απροσδόκητα γλαφυρή- περιγραφή ενός ερασιτέχνη συγγραφέα, το (καλά τυλιγμένο από άνομα συμφέροντα και συνωμοσίες σκοπιμότητας...) «κουβάρι» μιας απίστευτης τραγωδίας, μέσα από μάχες και ηρωισμούς, προδοσίες και θυσίες, βασανιστήρια και δολοφονίες, μεγαλοσύνες και μικρότητες...

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα


Ο Νικηφόρος Κοσσυβάκης γεννήθηκε το 1917 και έζησε μέχρι την εφηβεία του στη Μεγαλόχαρη της Άρτας. Μετά το γυμνάσιο φοίτησε στη Γεωπονική σχολή της Κόνιτσας. Γιος του Γρηγόρη Σ. Κοσσυβάκη, που υπήρξε Δήμαρχος Τετραφυλίας Άρτας αλλά και Οπλαρχηγός των Βαλκανικών Πολέμων (1912-1913) και του Βορειοηπειρωτικού Αγώνα (1914).

Στρατεύθηκε το 1938, στο Σύνταγμα Ευζώνων Φρουράς Αθηνών, όπου και προήχθη σε Βαθμοφόρο. Στον Ελληνοϊταλικό πόλεμο 1940-41 πολέμησε στην πρώτη γραμμή, τραυματίστηκε και παρασημοφορήθηκε επ' ανδραγαθία. Ήταν, το 1942, από τους πρώτους Ομαδάρχες ένοπλης ανταρτικής ομάδος στον ΕΔΕΣ αλλά και, εν συνεχεία, από το 1944, Καπετάνιος Επιδρομικής Ομάδας στον ΕΛΑΣ, στην περιοχή Άρτας-Βάλτου, με σημαντική δράση σε μάχες και σαμποτάζ.

Παντρεύτηκε το 1945 τη Μαρία Σιδέρη και ευτύχησε να ιδεί παιδιά και εγγόνια. Ως συνταξιούχος σήμερα, με ήσυχη συνείδηση, μοιράζει το χρόνο του στην Αθήνα και στα πάτρια εδάφη της ορεινής Άρτας.
_______________________________________________________
Νικηφόρος Κοσσυβάκης: "Η τρίτη αλήθεια (το ημερολόγιο ενός αγωνιστή και η συμβολή του στην αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας)"

ISBN 960-234-833-Χ - σελ. 512 - τιμή14,90 ευρώ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...