Της σποράς της μαύρης όργωμα

Η ιστορία ξετυλίγεται από τις αρχές του 19ου αιώνα και καταλήγει στο τέλος του, με αφάνταστη πλοκή και δράση, με απαράμιλλη περιγραφική διείσδυση με ενδιαφέρουσες κλιμακώσεις, με δυνατούς χαρακτήρες.

Βασισμένο σε αληθινή ιστορία με κεντρική ηρωίδα την Αρετή, μία αγέρωχη, γοητευτική και μοιραία γυναίκα που ακολουθεί τις συνέπειες της παιδικής αιμομικτικής σχέσης της.

Είναι μία τραγική γυναίκα, αδελφή, μάνα, που ακολουθεί το πεπρωμένο του "αμαρτήματός" της, χωρίς να μπορεί να κλείσει τα μάτια στην πραγματικότητα, σ' αυτά που της συμβαίνουν.

Μια γυναίκα που δεν μπόρεσε, δεν ευτύχησε να κρατήσει τον έρωτα που πάντα επιθυμούσε και πάντα ήταν έτοιμη να θυσιαστεί γι' αυτόν, και πληρώνει το μεγάλο λάθος.

Πρώτη εμφάνιση, στα ελληνικά γράμματα, του Δημήτρη Γεωργά με το μυθιστόρημά του, που είναι ένα μέρος μιας συγκλονιστικής τετραλογίας ανεξαρτήτων βιβλίων που συνδέονται μεταξύ τους με μια πολύ λεπτή κλωστή, με κύριο θέμα της τις συνέπειες μιας αιμομικτικής σχέσης.

Η όλη ιστορία διαδραματίζεται από τις αρχές του 19ου αιώνα και φθάνει μέχρι τις μέρες μας ακολουθώντας επτά γενιές απογόνων, σαν κατάρα αίματος. Η μοίρα ορίζει να κρατάει για επτά γενιές η κατάρα που ακολουθεί τα αιμομικτικά ζευγάρια, και τα ιατρικά στοιχεία συγκλίνουν πως η ασθένεια που έχει ονομαστεί Χορεία του Huntington και που πλήττει τα αιμομικτικά ζευγάρια κρατάει εφτά γενιές!

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Δημήτρης Γεωργάς γεννήθηκε το 1953. Μεγάλωσε στις γειτονιές της Κοκκινιάς και του Κορυδαλλού. Ζει στην Αγία Βαρβάρα.

Αποφοίτησε από την Δημόσια Ακαδημία Εμπορικού ναυτικού. Έγινε ένας από τους νεώτερους, πρώτους μηχανικούς, σε ηλικία 26 χρονών. Εργάσθηκε μέχρι το 1995 σε όλους τους τύπους των Εμπορικών πλοίων. Από το 1995 έως το 2000 εργάστηκε ως αρχιμηχανικός, σε ναυτιλιακές εταιρείες στην Ελλάδα και την Ελβετία. Το 2003 συνταξιοδοτήθηκε.

Είναι παντρεμένος με την Παρασκευή Κόκλα και έχει δυο παιδιά, τον Σέργιο και την Νεφέλη.

Το 2004 ξεκίνησε να γράφει και έχει ολοκληρώσει μία τετραλογία με γενικό τίτλο «Το 7 της λύτρωσης αργεί». Το πρώτο βιβλίο της τετραλογίας με τίτλο «Της σποράς της μαύρης όργωμα» κυκλοφορεί από το τέλος του 2008. Το δεύτερο βιβλίο με τίτλο «Δάκρυα διαμάντια» κυκλοφορεί από το 2011. Και τα δυο αυτά βιβλία της τετραλογίας εκδόθηκαν από τις εκδόσεις ΑΛΔΕ.

Λίαν προσεχώς θα κυκλοφορήσει το τρίτο βιβλίο της τετραλογίας με τίτλο «Το 7 της λύτρωσης αργεί» από τις εκδόσεις Αστάρτη.
__________________
Δημήτρης Γεωργάς: "Της σποράς της μαύρης όργωμα"

ISBN 978-960-899-479-9, σελ. 488, έκδοση 2008

1 σχόλιο :

  1. Οι τιμές των βιβλίων μου "Της σποράς της μαύρης όργωμα" και "Δάκρυα διαμάντια" είναι πολύ χαμηλότερες από τις αναγραφόμενες. (και face book georgas dimitrios)
    Με τιμά η ανάρτηση των βιβλίων. Ευχαριστώ πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...