Λέμβος 14

Στο κατάστρωμα του υπερωκεανίου Αυτοκράτειρα Αλεξάνδρα, η Γκρέις ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία. Έχει αφήσει πίσω ένα τραγικό παρελθόν και δεν υποψιάζεται τα σχέδια της μοίρας. Μια ανεξήγητη έκρηξη βυθίζει το πλοίο στη μέση του Ατλαντικού Ωκεανού και η κλεψύδρα αναποδογυρίζει βίαια.

Η Γκρέις βρίσκεται να παραδέρνει στη θάλασσα μέσα σε μια σωσίβια λέμβο, μαζί με άλλους τριάντα οχτώ ανθρώπους. Η σωτηρία αργεί και ο αγώνας για την επιβίωση είναι άνισος. Και είναι ένας αγώνας που κάνει την κρούστα του πολιτισμού να σπάσει και να ξεχυθούν ορμητικά τα βάρβαρα και αρχέγονα ένστικτα που κανείς δεν παραδέχεται πως έχει.

Αν το ερώτημα είναι «σε ποια άκρα μπορεί να φτάσει ένας άνθρωπος για να σώσει τη ζωή του», τα γεγονότα που ξετυλίγονται στη σωσίβια λέμβο 14 δίνουν την πιο ξεκάθαρη απάντηση. Και μετά, τίποτα πια δεν θα είναι το ίδιο. Απολύτως τίποτα.

Λίγα λόγια για την συγγραφέα

Η Charlotte Rogan αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Princeton το 1975.

Έκανε διάφορες δουλειές, κυρίως στον τομέα της αρχιτεκτονικής, πριν αποφασίσει να μείνει σπίτι για να μεγαλώσει τα τρίδυμα παιδιά της και να ξεκινήσει το γράψιμο.

Οι παιδικές της αναμνήσεις μέσα σε μια οικογένεια ναυτικών και η τυχαία ανακάλυψη ενός παλιού νομικού εγγράφου, της έδωσαν την έμπνευση για το πρώτο της μυθιστόρημα, Λέμβος 14.

Μετά από πολλά χρόνια στο Ντάλας και ένα χρόνο στο Γιοχάνεσ­μπουργκ, πλέον ζει με το σύζυγό της στο Κονέκτικατ.
________________
Charlotte Rogan: "Λέμβος 14" - μετάφραση: Αναστασία Καλλιοντζή - επιμέλεια: Ροδάνθη Παπαδομιχελάκη

ISBN 978-960-364-510-8, σελ. 320, τιμή 6,50 ευρώ, έκδοση Νοεμβρίου 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...