Ο καθρέφτης της Αντιγόνης

Μοναδική παρέα της ωραίας Αντιγόνης ο καθρέφτης της. Καθημερινά τη βλέπει να καλλωπίζεται μπροστά του αποθαυμάζοντας την ομορφιά και τα νιάτα της. Μοιάζει να την έχει ερωτευτεί!

Εκείνη προσπαθεί να σκοτώσει τη μοναξιά της στο facebook, το γνωστό μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Με τον συγγραφέα Λεωνίδα Βρεττό είναι εκεί φίλοι.

Ο Βρεττός την αιφνιδιάζει μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος με ένα απόσπασμα από ανέκδοτο πεζογράφημά του, ερωτικού περιεχομένου και την εξιτάρει. Η Αντιγόνη αποφεύγει να του δείξει πώς αισθάνεται.

Τελικά ενδίδει στον πειρασμό και τον καλεί να της στείλει ολόκληρο το έργο του με αντάλλαγμα μια ερωτική βραδιά μαζί της σε περίπτωση που αυτό της αρέσει.

Διαβάζοντάς το νιώθει μέσα της ανάμικτα συναισθήματα. Εντέλει η επιθυμία της για μόνο “μια βραδιά” με τον Βρεττό εξανεμίζεται γρήγορα και στη θέση της φουντώνει η φλόγα του έρωτα για κείνον. Οι δυο τους συναντώνται πρώτη φορά διά ζώσης στο υπνοδωμάτιο της Αντιγόνης.

Ο καθρέφτης της ράγισε, λες από τον αφόρητο πόνο της ζήλειας με είδωλο το ζευγάρι να κάνει έρωτα. Στη συνέχεια παρέδωσε το πνεύμα.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Σπύρος Γ. Γιακουμάκης γεννήθηκε τον Μάη του 1959 στην Αθήνα.

Σπούδασε στην Πολυτεχνική Σχολή του Α.Π.Θ. και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Grenoble της Γαλλίας.

Το πρώτο του λογοτεχνικό έργο, μία συλλογή πεζογραφημάτων με τίτλο "Η δική μου άνοιξη", πρωτοεκδόθηκε το 1998 από τις εκδόσεις "Λογοθέτης".

Είναι επίκουρος καθηγητής στο Ε.Μ.Π.
______________________
Σπύρος Γ. Γιακουμάκης: "Ο καθρέφτης της Αντιγόνης"

ISBN 9786185053703, σελ. 83, έκδοση 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...