Alter ego

Ένας συγγραφέας κάνει την εμφάνισή του στη λογοτεχνία με ψευδώνυμο και γνωρίζει ανέλπιστα γρήγορα την επιτυχία. Γράφει κι άλλα βιβλία. Ένα κάθε δυο χρόνια. Τα φέρνει στο φως της δημοσιότητας με το ίδιο ψευδώνυμο.

Η αποδοχή τους όλο και μεγαλύτερη. Με τον καιρό, όμως, ασφυκτιά κρυμμένος πίσω από τον λογοτεχνικό του σωσία και αισθάνεται την ανάγκη να φανερώσει την πραγματική του ταυτότητα. Τότε διαπιστώνει έντρομος ότι ζει εγκλωβισμένος σ’ έναν ιδιότυπο ψυχικό λαβύρινθο.

Σε μια απελπισμένη προσπάθεια να βγει από το αδιέξοδό του, οδηγείται στα σκοτεινά μονοπάτια ενός διεθνούς κυκλώματος αρχαιοκαπήλων, οι οποίοι κρύβονται πίσω από τη βιτρίνα ενός πνευματικού ιδρύματος με συγκεκριμένη ιδεολογική κατεύθυνση.
Το βιβλίο φωτίζει άγνωστες πτυχές της λογοτεχνικής δημιουργίας.

Ποιες διαστάσεις μπορεί να πάρει στον ψυχικό κόσμο ενός συγγραφέα το λογοτεχνικό alter ego του; Ποιες παγίδες μπορεί να κρύβει το κυνήγι του ευπώλητου βιβλίου; Πώς μια ιστορία συνωμοσίας μπορεί να αγγίξει τη ζωή του;

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Βασίλης Καραγιώργος γεννήθηκε στην Καρδίτσα το 1965.

Σπούδασε Ιστορία, Παλαιογραφία και Φιλοσοφία.

 Είναι διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ίδρυσε τον εκδοτικό οίκο Διήγηση, που αποτέλεσε και το έναυσμα για μια προσωπική σχέση με τη λογοτεχνία, αρχικά με αρκετές μεταφράσεις και στη συνέχεια με τη συγγραφή του Alter ego.
___________________
Βασίλης Καραγιώργος: "Alter ego"

ISBN 9789605018955, σελ. 502, έκδοση 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...