Σαν άλλη Περσεφόνη

Η γυναίκα γεννάει τη ζωή και κρατάει στο χέρι της το μήλο». Μια γυναίκα χορεύει φλαμένκο σ’ ένα ξέφωτο, στα πολύχρωμα σοκάκια της Σεβίλλης… και ο έρωτας παραμονεύει.

Το άρωμά της η κανέλα, οι ήχοι της τα λυπητερά τραγούδια της πατρίδας της, τα μαλλιά της μαύρα σαν τον έβενο.

Ο Μανόλης ήταν εκεί! Την είδε! «Στη ζωή, ο καθένας πληρώνει το ανάλογο τίμημα, κι αυτό έχει να κάνει με επιλογές». Τι γίνεται, όμως, όταν γνωρίζεις εκ των προτέρων το τίμημα της επιλογής σου;

Η ψυχή της ταξιδεύει από τις όχθες του Γουαδαλκιβίρ στους αμπελώνες της Κρήτης. Ο συμβιβασμός γι’ αυτή είναι μετριότητα, και η μετριότητα δεν χωράει σε ήρωες τραγικούς της καθημερινότητας.

Ο Μανόλης, ο Άγγελος και ο Πέτρος θα βρεθούν στη δίνη που προκαλεί ο έρωτας της Κριστίνα. Ένας έρωτας που δεν στριμώχνεται σε ένα πρόσωπο, σε μιά πόλη, σε μία χώρα.

Πού θα οδηγήσει, όμως, όλη αυτή η απόκοσμη έλξη που προκαλεί αυτή η γυναίκα; Άραγε μπορεί ο εγωισμός να δώσει χώρο στη διαφορετικότητα;

Ένα μυθιστόρημα για ήρωες καθημερινούς, που έχουν το θάρρος να τραβήξουν την κουρτίνα και να ανταμώσουν την πραγματικότητα κατάματα. Να ’ρθουν αντιμέτωποι με τα πρωτόγωνα ένστικτά τους. Μικρά ακατέργαστα διαμάντια, σφουγγάρια που απομυζούν τη μιζέρια της καθημερινότητας.

Λίγα λόγια για την συγγραφέα

Η Αθηνά Τερζή γεννήθηκε και ζει στη Θεσσαλονίκη.

Σπούδασε Θεολογία και Δημοσιογραφία κι έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στην Επικοινωνία και τις Δημόσιες Σχέσεις.

Έχει δουλέψει σε ραδιόφωνα της Θεσσαλονίκης και αρθρογραφεί σε περιοδικά της πόλης. Έχει συμμετάσχει σε ευρωπαϊκά προγράμματα για την επιμόρφωση των νέων, την αφομοίωση των μεταναστών και την οργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων, με ειδίκευση στην κουλτούρα των λαών της Μεσογείου. Εργάζεται στο Δήμο Θεσσαλονίκης, στο τμήμα Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων.

Στα είκοσί της κυκλοφόρησε τη συλλογή διηγημάτων με τον τίτλο: «Μόνο για σένα και τον Άλκη» (εκδ. Παρατηρητής).

Όπως λέει η ίδια: «Λατρεύω τα άδολα χαμόγελα. Τη χαρά των ανθρώπων που γεννιέται από το τίποτα. Τα μεγάλα μάτια και τα μακριά δάχτυλα που ζωγραφίζουν τον αέρα. Συμπονώ όλους εκείνους που κρύβονται πίσω από τα βιβλία και τις ταινίες και λένε πως ζουν, αλλά θαυμάζω τους γενναίους, ανένταχτους που πρόλαβαν να δοκιμάσουν τις αντοχές τους. Δεν μπορώ να αντισταθώ στους γαλαντόμους που με τα λόγια τους υψώνουν κάστρα, στους ευγενείς που χαμηλώνουν το βλέμμα, στους ντροπαλούς που κοκκινίζουν, στους άσχημους με προσωπικότητα, στους μοναχικούς που μονολογούν και σέρνουν το βήμα τους στις άκρες των δρόμων, στα ηλιοτρόπια και στα πολύχρωμα αερόστατα. Την πόλη μου την αγαπώ κι ο έρωτας κρατά από τα φοιτητικά μου χρόνια. Από το ερείπιο που έμενα στο Κουλέ Καφέ με τις γάτες και τους σκύλους στις γωνιές. Παραμένω αθεράπευτα ρομαντική με την καλοσύνη των ανθρώπων και τη βαθιά ριζωμένη πεποίθηση ότι όλοι είμαστε εν δυνάμει καλλιτέχνες».
_______________________
Αθηνά Τερζή: "Σαν άλλη Περσεφόνη"

ISBN 978-960-959-924-5, σελ. 261, τιμή 19,00 ευρώ, έκδοση Ιουνίου 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...