Μη μασάς

Ο Μαχμούντ: ένας Άραβας μετανάστης στη Στοκχόλμη. Θα αναγκαστεί να ζητήσει δανεικά για να σωθεί, αλλά ίσως χρειαστεί να βάλει ενέχυρο όλη την ύπαρξή του.

Ο Νίκλας: ένας βετεράνος του πολέμου στο Ιράκ, αποφασισμένος να εκβιάσει τη λύτρωση μέσα από την αιματηρή εκδίκηση ανύπαρκτων εχθρών.

Ο Τούμας: ένας αστυνομικός μπλεγμένος στην καρδιά της πιο διάσημης συνωμοσίας στη Σουηδία, εξαιτίας της έρευνας για κάποια δολοφονία∙ η εντιμότητά του θα δοκιμαστεί έως το τέλος.

Αυτοί οι τρεις ιππότες με τις ελεεινές μορφές θα συναντηθούν στη μαύρη Στοκχόλμη, είτε ως σύμμαχοι απέναντι σε συμμορίες Γιουγκοσλάβων και Τούρκων, είτε ως εκδικητές ενάντια σε εμπόρους λευκής σαρκός, είτε, τέλος, ως εχθροί σε αστυνομικές υποθέσεις στημένες έτσι ώστε να θολώσουν τα νερά που κρύβουν την αλήθεια.

Την αλήθεια για τα πραγματικά κίνητρα πίσω από τη δολοφονία του Σουηδού πρωθυπουργού Ούλοφ Πάλμε τόσα χρόνια παλιότερα.

Το ΜΗ ΜΑΣΑΣ είναι η απελπισμένη κραυγή των χωρίς πανοπλία ιπποτών ενός υποκόσμου ή, απλώς, ενός άλλου, ρευστού και επικίνδυνου κόσμου, της σύγχρονης Στοκχόλμης ή κάθε άλλης μεγαλούπολης.

Με το δεύτερο μέρος της τριλογίας ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ ΝΟΥΑΡ, ο Γενς Λαπίντους προωθεί τη σκανδιναβική αστυνομική λογοτεχνία σε ένα άλλο επίπεδο.

Διαβάστε επίσης του ιδίου: "Εύκολο χρήμα" και "Μεγάλη ζωή"
__________________
Γενς Λαπίντους: "Μη μασάς"

ISBN 978-960-496-837-4, σελ. 680, τιμή 14,94 ευρώ, έκδοση Μαρτίου2013

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...