Δυο φορές άνοιξη

Σπουδαστές ήταν η Aνθή και ο Δημήτρης, όταν γνωριστήκανε, ερωτευθήκανε και, προτού καν κλείσουνε τα είκοσί τους χρόνια, παντρευτήκανε.

Η Ανθή είχε μείνει έγκυος. Το πρώτο παιδί γρήγορα θα το ακολουθήσει ένα δεύτερο. Κι ενώ ο Δημήτρης ανέρχεται επαγγελματικά, η Ανθή αισθάνεται –και είναι– εγκλωβισμένη σε μια ζωή οικογενειακής ρουτίνας.

Η εισβολή στην καθημερινότητά της του γοητευτικού φωτογράφου Μανουήλ θα της φανερώσει το τι σημαίνει να σε ερωτεύονται με πάθος, αλλά και το τι η ίδια είναι ικανή να δημιουργήσει. Μα όταν ο Μανουήλ θα της προτείνει να τον ακολουθήσει, εκείνη θα προτιμήσει να μείνει κοντά στον άντρα και στα δυο αγόρια της.

Όμως η ίδια η ζωή έχει διαφορετικά αποφασίσει. Ένα τρίτο παιδί έρχεται -κορίτσι αυτή τη φορά. Κι έτσι εκείνο που κάποιος σχεδιάζει δε σημαίνει πως είναι και αυτό που θα συμβεί. Η Ανθή θα πρέπει να αντιμετωπίσει τις επιθυμίες της -κι αυτές που αργοσβήνουνε κι όσες ζητάνε να ανθοφορήσουν.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Μάνος Κοντολέων γεννήθηκε στην Aθήνα το 1946 από γονείς που κατάγονταν απ' τη Σμύρνη.

Σπούδασε Φυσική στο Πανεπιστήμιο Aθηνών, αλλά ασχολείται με τη λογοτεχνία από τα παιδικά του χρόνια δημοσιεύοντας κείμενα του στο περιοδικό "Διάπλαση των Παίδων".

Tην πρώτη του εμφάνιση στα Γράμματα την κάνει το 1969 συμμετέχοντας σε ανθολογία νέων πεζογράφων και μετά από δέκα χρόνια κυκλοφορεί το πρώτο του βιβλίο.

O Mάνος Kοντολέων ασχολείται με όλα τα είδη του πεζού λόγου: μυθιστόρημα, νουβέλα, διήγημα, παραμύθι και δοκίμιο.

Eίναι ταχτικός συνεργάτης διαφόρων περιοδικών και εφημερίδων (Aυγή, Bήμα, Διαβάζω, Tραμ, Πόρφυρας, Λέξη κ.ά) όπου και δημοσιεύει κριτικές, άρθρα και λογοτεχνικά κείμενα.

Είναι μέλος συντακτικής επιτροπής του περιοδικού "Διαδρομές στο χώρο της λογοτεχνίας για παιδιά και νέους".

Γράφει σενάρια τηλεοπτικών προγραμμάτων για παιδιά με θέματα γύρω από το βιβλίο και κάνει πολύ συχνά ομιλίες για τα προβλήματα και τους στόχους της Λογοτεχνίας για παιδιά και νέους.

Bιβλία του έχουν κατά καιρούς βραβευθεί από την Eταιρία Eλλήνων Λογοτεχνών και από τον Kύκλο του Eλληνικού Παιδικού Bιβλίου.

Kείμενα του (διηγήματα και άρθρα) περιλαμβάνονται σε διάφορες ανθολογίες πεζογραφίας και δοκιμίου.

O Mάνος Kοντολέων ζει στην Aθήνα μαζί με τη γυναίκα του και τα δυο παιδιά τους.
________________________
Μάνος Κοντολέων: "Δυο φορές άνοιξη"

ISBN: 978-960-165-440-9, σελ. 401, τιμή 15,70 ευρώ, έκδοση Απριλίου 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...