Απρόβλεπτη απειλή

Η κλιματική αλλαγή που προοιωνίζονταν οι Κασσάνδρες της οικολογίας έχει φτάσει. Ή μήπως όχι;

Ασταμάτητες βροχοπτώσεις πλήττουν το βόρειο ημισφαίριο ενώ ο Νότος μαστίζεται από πλήρη ανομβρία και ξηρασία. Αφρικανοί μετανάστες εισρέουν στην Ευρώπη, κουρσεύοντας πλοία και ποταμόπλοια, ακόμη και σ’ αυτό τον υπερχειλισμένο Έλβα, ο οποίος εν τω μεταξύ βρίθει από μεταλλαγμένες θανατηφόρες τσούχτρες που εκλύουν νευροπαραλυτικές τοξίνες.

Τότε, η νεαρή κλιματολόγος Μαβί, που καλείται να εργαστεί σε έναν σκιώδη οργανισμό κλιματικών ερευνών, ανακαλύπτει ένα μυστικό πρόγραμμα προσομοίωσης της κλιματικής εξέλιξης που μοιάζει να προφητεύει το θάνατο εκατοντάδων εκατομμυρίων ανθρώπων μέσα σε λίγους μήνες.

Με κίνδυνο της καριέρας της αλλά και της ζωής της, η Μαβί επιδίδεται σ’ έναν αγώνα προειδοποίησης της ανθρωπότητας για την επικείμενη καταστροφή. Άραγε θα τα καταφέρει; Και ποιοι θα σταθούν πραγματικοί σύμμαχοι στον αγώνα της;

Με καταιγιστική δράση, απρόβλεπτες ανατροπές αλλά και άρτια επιστημονική βάση, αυτό το απόλυτα σύγχρονο και επίκαιρο οικολογικό θρίλερ αναδεικνύει τόσο την πραγματική διάσταση της περιβαλλοντικής συνείδησης του καιρού μας όσο και τις οικονομικοπολιτικές σκοπιμότητες που συχνά τη σφετερίζονται ή τη διαστρεβλώνουν για αλλότριες επιδιώξεις.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Bilder von Sven Böttcher γεννήθηκε το 1964.

Γράφει μυθιστορήματα, δοκίμια και κινηματογραφικά σενάρια εδώ και είκοσι πέντε χρόνια.

Επιπλέον είναι ο δημιουργός επιτυχημένων τηλεοπτικών σειρών.

Μεταξύ άλλων, έχει συγγράψει μια τριλογία θρίλερ με κεντρικό χαρακτήρα ένα μεγιστάνα της διαφήμισης καθώς και μια σειρά φιλοσοφικές νουβέλες επιστημονικής φαντασίας.

Στα τέσσερα τελευταία δοκιμιακά έργα του ο συγγραφέας χρησιμοποίησε ψευδώνυμο, ενώ με την Απρόβλεπτη Απειλή επιστρέφει στη χρήση του πραγματικού του ονόματος.
__________________
Sven Böttcher: "Απρόβλεπτη απειλή" - μετάφραση: Ρουμπίνη Ζαρκάδη - επιμέλεια: Φωτεινή Πίπη

ISBN 978-960-364-493-4, σελ. 584, τιμή 6,50 ευρώ, έκδοση Απριλίου 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...